Amatöörijalkapalloilun varusteet

Jalkapallo on suosittu laji. Moni harrastaa tätä kuningaslajiksikin kutsuttua urheilua ympäri maailman. Laji kiehtoo sen helppoudella, mutta samalla myös sen vaikeudella. Kynnys jalkapallon pelaamisen on hyvin matala, sillä muuta ei periaatteessa tarvita kuin pallo, ja pelit voivat alkaa. Jos taas haluaa jalkapallossa maailman huipulle, vaaditaan vuosien työtä ja omistautumista, sillä jalkapallossa voi kehittyä aina lisää.

Monissa maissa pelataankin pääsarjojen lisäksi myös alemman sarjatason pelejä ja lisäksi ihan amatöörijalkapalloa. Se on hyvä vaihtoehto jo uransa lopettaneille aktiivipelaajille, joilla on ikää ehtinyt jo kertyä. Sarjoissa pelaa myös sellaisia, jotka eivät ole koskaan pelanneet jalkapalloa millään sarjatasolla, mutta silti pitävät lajista. Millaisilla varustella amatöörijalkapalloa sitten oikein voi pelata? Kannattaako hankkia kaikista halvimmat pelivälineet? Lue tästä artikkelista, niin kerromme tarkemmin kaiken oleellisen amatööripelaamisen varusteista.

Pallo

Pallo on tietysti pelivälineenä kaikista tärkein, vaikkei sitä varsinaiseksi pelaajan varusteeksi luetakaan. Palloja löytyy monenlaisia ja -hintaisia. Kaikista halvinta kumista palloa ei kannata lastenosastolta ostaa, jos tarkoituksena on pelata vähänkään enemmän. Esimerkiksi tavaratalojen urheiluosastoilta löytyy oikein hyviä jalkapalloja, eivätkä hinnatkaan ole aivan tähtitieteellisiä. Kannattaa myös ostaa pallon pumppu, jos sellaista ei kotoa löydy. Yleensä palloon saa lisätä ilmaa aina muutamien pelikertojen jälkeen.

Kengät ovat tärkein varuste

Kengät ovat tietysti pelaajan tärkein varuste. Nappulakengät kannattaa hankkia, jos aikoo pelata amatöörijalkapalloa jossain sarjassa. Jos käy vain itsekseen potkimassa palloa urheilukentällä, silloin tavalliset lenkkaritkin voivat riittää ainakin alkuun. Jos kuitenkin on tarkoitus pelata muita pelaajia vastaan, niin kannattaa sijoittaa hieman rahojaan nappulakenkiin. Ne ovat nurmella paljon pitävämmät kuin vaikkapa lenkkarit ja näin välttyy monilta ikäviltä vammoilta. Kenkiäkin löytyy moneen eri hintaluokkaan ja kannattaa miettiä miten kovalla tasolla aikoo pelejä pelata. Kenkien hinta voi olla muutamasta kympistä aina useisiin satoihin euroihin.

Muut pelivarusteet

Jalkapallon pelaamiseen ei periaatteessa tarvita muita varusteita, mutta jos kuitenkin pelaat vaikka amatööriliigassa, voi olla hyvä hankkia pelishortsit ja -sukat. Yleensä joukkueilla on joku teemaväri, niin on hyvä että asu on yhtenevä. Sukat myös suojaavat pieniltä kolhuilta ja raapaisuilta.