Miten löytää jalkapallon amatöörisarja

Jalkapallo on monen harrastajan suosikkipeli. Peli on helppo aloittaa ja pelit saa helposti pystyyn. Miten pelaaminen sitten oikein kannattaisi aloittaa? Jalkapalloa pelataan monessa maassa ihan pääsarjatasolla ja sitä alemmillakin sarjatasoilla, mutta ihan tavallisen sunnuntaiharrastajan on ehkä turha lähteä yrittämään huippujoukkueeseen. Onneksi jalkapalloa voi pelata myös amatöörisarjoissa. Se tarkoittaa sitä, että pelaajat eivät pelaa jalkapalloa ammatikseen. Joukossa voi olla vaikkapa siivooja, kokki, opettaja tai IT-konsultti. Kaikkia heitä yhdistää halu pelata jalkapalloa, ilman mitään sen kummempia tavoitteita.

Käytä internetiä apuna

Näin internetin aikakaudella peliporukoita voi löytää monia eri kanavia pitkin. Vielä muutama vuosikymmen sitten amatöörijoukkueen löytäminen oli paljon vaikeampaa. Olit ehkä kuullut joltain kaverilta, että jossain päin kaupunkia toimii harrasteporukka. Tai ehkä joukkueen ilmoitus sattui silmiisi sanomalehdessä, jos siis satuit kyseisen lehden lukemaan. Nykyisin kuitenkin kaikki nämä löytyvät näppärästi internetistä. Jos asut vaikka Oulussa, voit aloittaa haun kirjoittamalla nettiselaimen osoitekenttään yksinkertaisesti ”jalkapallo oulu”. Näin pääset ainakin alkuun. Voit myös etsiä paikallisia jalkapallojoukkueita, sillä näiden nettisivuilla ilmoitetaan myös usein harrastejoukkueiden toiminnasta. Tai jos et tunnu löytävän helpolla amatöörijoukkueita, voit aina ottaa yhteyttä oman alueesi urheiluseuroihin. He osaavat varmasti neuvoa, mistä kyseisiä joukkueita voisi löytyä.

Monilla harrastejoukkueilla on kuitenkin omat sivut esimerkiksi Facebookissa. Tämä on helppo kanava, sillä sinne voi kuka tahansa perustaa sivut ilman, että tarvitsee osata koodata nettisivuja. Näin ollen moni urheilu- ja erityisesti jalkapalloseura on pistänyt oman joukkueensa sivut pystyyn. Tätä kautta voit hyvinkin todennäköisesti löytää itsellesi harrasteporukan.

Kannattaa miettiä millaista harrastusta oikein on etsimässä. Amatöörisarjojakin voi olla monenlaisia. Jotkut joukkueet pelaavat sarjapelejä hyvinkin usein, kun taas joku harrasteporukka keskittyy vain treenailemaan ja pelailemaan omalla porukallaan. Kysy siis itseltäsi, haluatko pelata muita joukkueita vastaan hieman enemmän kilpailuhenkisesti, vai haluatko vain pallotella kavereiden kanssa silloin tällöin. Olipa vastauksesi kumpi tahansa, niin kannattaa ilman muuta lähteä mukaan jalkapallon harrastetoimintaan tai amatööriliigaan. Siinä saa itselleen hyvän mielen, tutustuu uusiin ihmisiin ja kuntokin kasvaa aivan huomaamatta.